Saturday, June 18, 2011

Marshmallow Fondant

This is my favorite recipe :)

Ingredients


16 oz. mini marshmallows
3-4 Tbsp water
2 lbs  confectioner's sugar, sifted
1/4 C Crisco or vegetable shortening



 prijevod na hrvatski

Marshmallow Fondant


450 g bijelih marshmallow 
900 g šećera u prahu  
2 žlice vode  
1 žličica ekstrakta vanilije 
1 zlica bijele biljne masti
Stavite marshmallow u veliku zdjelu, dodajte vodu i ekstrakt vanilije i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici da se otope. Svakih 30 sekundi zaustavite i promiješajte. Obično je potrebno oko 2, 5 minute.

Izvadite i umiješajte 3/4 šećera. Miješajte prvo plasticnom kuhačom jer je jako vruće.

Ostatak secera  istresite na radnu površinu (idealno je ako imate mramornu podlogu, u suprotnom na glatku radnu površinu) dobro namazanu biljnim masti i na koju ste stavili ostatak šećera u prahu, i čvrsto mijesite  da dobijete čvrsto i elastično tijesto. Da vam se ne bi lijepilo za ruke, namažite ruke biljnim masti

Oblikujte kuglu, omažite je biljnim mrsom da se ne zasuši na površini. Omotajte dobro prozirnom folijom, pa stavite u vrećicu , istisnite što više zraka i dobro je zatvorite.

Ostavite preko noci da se ohladi, nikako u frizider !!!

Za bojanje MMF-a najbolje je koristiti boje u gelu . Nanesite boju čačkalicom, svaki put koristite čistu čačkalicu.

Radnu površinu pospite škrobnim brašnom( gustinom ili šećerom u prahu)  pa na njoj razvaljajte MMF na debljinu od 4-6 mm. Često okrećite u krug da se ne zalijepi (ali ne preokrećite). Uz pomoć valjka prenesite na tortu.

Najprije rukama zagladite gornju površinu, ne pritiskujući već lagano trljajući da prione i da istisnete zrak. Prijeđite polako na stranice.

Ako se eventualno stvore mjehurići, ukoso probušite iglom pa opet zagladite.

Nožem ili kotačićem za pizzu odrežite višak.


No comments:

Post a Comment

Printfriendly